top of page

Holistische visie

Een andere kijk op klachten

 

Holistisch wil zeggen dat naar de hele mens gekeken wordt. In een holistische massage wordt naast het fysieke deel ook het sociale, mentale, emotionele en spirituele deel meegenomen, kortom alles wat jou gevormd heeft tot de persoon die je nu bent.

 

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar continu.

Elke ervaring of gedachte geeft een reactie in je lichaam. Als je schrikt, voel je dat je adem stokt en je hart sneller gaat kloppen. Andersom is het zo dat je lichaam weer invloed kan hebben op je manier van denken. Met een vermoeid lichaam kijk je anders tegen dingen aan dan wanneer jij je ontspannen en fit voelt.

 

Bepaalde situaties of gebeurtenissen die op je pad komen beïnvloeden je denkwijze, je gevoel en hoe je ergens mee omgaat.

Het negeren van je gevoel, het niet uiten van emoties, het niet accepteren van veranderingen, of het uit de weg gaan van een (voor jou lastige) situatie zorgt voor de opbouw van spanning.

Deze spanning wil ergens naartoe en zet zich vast in je lijf. Dit kan gespannen spieren en andere klachten veroorzaken.

 

Je lichaam weerspiegelt wat je van binnen voelt.

 

Een lichamelijke klacht, ziekte of pijn zie ik dan ook als een signaal van je lichaam dat je iets duidelijk wilt maken, het vraagt om aandacht, het wil gehoord en gezien worden. In dit bewustwordingsproces begeleid ik je graag.

 

bottom of page